ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ – ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ
εικονα

εικόνα

Σήμερα, Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 και στον χώρο του Δημαρχείου Καρλοβάσου , υπεγράφη συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ των φορέων, Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Γενικού Νοσοκομείου Σάμου και του Δήμου Δυτικής Σάμου, παρουσία του Διοικητή του Γ.Ν.Σ. Νίκου Στεφανή, της Κοινωνικής Λειτουργού του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. Αντωνίας Κονταξή, του Δημάρχου Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρου Λυμπέρη και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας και Παιδικών σταθμών του δήμου, Γιασεμώς Σιτζίμη.

Η συνεργασία ανάμεσα στους παιδικούς σταθμούς του δήμου με το ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. στόχο έχει την έναρξη ενημερωτικών συναντήσεων με θέματα που αφορούν το προσωπικό αλλά και τις οικογένειες των παιδιών, την συμβουλευτική καθοδήγηση των γονέων , την εκπόνηση εξατομικευμένων προγραμμάτων για όποιο παιδί χρήζει αυτής της ανάγκης , την συμβουλευτική καθοδήγηση των εργαζομένων για τον χειρισμό θεμάτων νευροαναπτυξιακών διαταραχών που αφορούν τα παιδιά καθώς και την πραγματοποίηση ομαδικών συναντήσεων με το προσωπικό των παιδικών σταθμών.

Κοινή κατεύθυνση και των δύο φορέων είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών και η άρση των προκαταλήψεων.

Η επιστημονική γνώση και η εμπειρία των εργαζομένων του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ σε συνδυασμό με την παιδαγωγική και διδακτική ετοιμότητα των παιδικών σταθμών μπορεί να εξαλείψει ή να μετριάσει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα παιδί στην ψυχοκοινωνική και συναισθηματική του ανάπτυξη.

Εκ του Δήμου Δυτικής Σάμου