Δελτίο τύπου
ΕΙΚΟΝΑ

Xθες ημέρα Κυριακή 17 Οκτώβρη 2021,  υλοποιήθηκε από το Κέντρο Πρόληψης Π.Ε. Σάμου «Φάρος», η  6η Δράση του  που τέλεσε υπό την αιγίδα  και την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Σάμου  «Γνωρίζω τον τόπο μου, Δυναμώνω τις ρίζες μου» στο Παλαιό Καρλόβασι.

 

Με  θέμα της δράσης τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, ο φιλόλογος- ιστορικός  κ. Δημήτρης Θρασυβούλου μας πλοήγησε στο παρελθόν του τόπου  κάνοντας μια ιστορική αναδρομή για το Παλαιό Καρλόβασι καθώς και για την Σαμιακή Επανάσταση.

 

Τα  ιστορικά στοιχεία που ξετυλίγονταν κατά την διάρκεια του περιπάτου εντυπωσίασαν τους περιπατητές κάνοντας τους να συμμετέχουν αναπτύσσοντας  ένα ζεστό κλίμα διαλόγου.

Ιδιαίτερη αίσθηση έκαναν : οι  αναφορές για την δημιουργία του Παλαιού Καρλοβάσου  (Γαλατά -Ακαμάτρα) καθώς και  τα στοιχεία για την εκκλησία του Αγίου Νικολάου που χρονολογείται τον 16ο αιώνα.

 

Ευχαριστούμε το Κέντρο Πρόληψης «Φάρος» για την πρωτοβουλία της διοργάνωσης αυτής της σειράς δράσεων καθώς επίσης και τον κ. Δημήτρη  Θρασυβούλου που πάντα με προθυμία και ζήλο ανταποκρίνεται στο κάλεσμα των φορέων και μεταλαμπαδεύει με τον ξεχωριστό του τρόπο τις πολύτιμες γνώσεις του.

 

Εκ του Δήμου Δυτικής Σάμου