Δελτίο τύπου

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

«35 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΤΡΟΣ ΜΩΡΑΛΗΣ – ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΟΣ»

 

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου διοργάνωσε το Σάββατο 9 Οκτώβρη 2021, επετειακή εκδήλωση με αφορμή την συμπλήρωση 35 χρόνων ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

 

Η κεντρική ιδέα της εκδήλωσης ήταν η προβολή του ιστορικού της ίδρυσης , της πορείας εξέλιξης των τμημάτων και της προοπτικής αυτού.

Στόχος και κύριο σκοπός  της θεματολογίας αποτέλεσε η ανάδειξη της σπουδαιότητας του Πανεπιστημιακού ιδρύματος , της  αναγκαιότητας της ύπαρξης – διατήρησής του και  των ενεργειών που επιβάλλεται να γίνουν για την ενδυνάμωση αυτού του μοναδικού έως τώρα αναπτυξιακού έργου που έχει γίνει στον τόπο μας!

 

 

Ομιλητές της εκδήλωσης  ήταν :ο πρώην Βουλευτής Ν. Σάμου και καθηγητής Ε.Μ.Π. , Δημήτρης Σεβαστάκης , η Πρυτάνισσα του Πανεπιστημίου Αιγαίου , Χρυσή Βιτσιλάκη , ο Κοσμήτορας του Τμήματος Θετικών Επιστημών , Στυλιανός Ξανθόπουλος,  ο Πανεπιστημιακός καθηγητής- Πρώην Πρόεδρος του Μαθηματικού Τμήματος , Νίκος Χατζησάββας, η Πρώην Περιφερειακή Διευθύντρια  Πανεπιστημιακής Μονάδος Σάμου, Ελένη Παπαγρηγορίου  και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου , Αλέξανδρος Λυμπέρης, οι οποίοι ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τον σκοπό της εκδήλωσης.

Στην τοποθέτησή του, ο Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης , Αποστόλης Δημητρόπουλος αναφερόμενος και αυτός στον ρόλο του Πανεπιστημίου, έδωσε την διαβεβαίωση ότι το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων  και η κυβέρνηση θα στηρίξουν έμπρακτα τα περιφερειακά πανεπιστήμια πρωτίστως για λόγους εθνικής σημασίας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης,  αναφερόμενος στην αδελφοποίηση των δύο δήμων , Πειραιά και Δυτικής Σάμου, τόνισε την συνεργασία που μπορεί να αναπτυχθεί ανάμεσα στα δύο πανεπιστήμια.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης τιμήθηκαν οι αείμνηστοι : Πέτρος Μώραλης, Υφυπουργός  Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων επί κυβερνήσεως Παπανδρέου και ο Ευάγγελος Σιδηρουργός, Δήμαρχος Καρλοβάσου , για την συμβολή τους στην ίδρυση της Σχολής Θετικών Επιστημών στο Καρλόβασι.

Τιμητική πλακέτα επίσης δόθηκε στον τέως Βουλευτή Ν. Σάμου, Δημήτρη Σεβαστάκη για την συμμετοχή του στην εξέλιξη του πανεπιστημίου στον τόπο μας.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.

 Ευχαριστούμε επίσης για την στήριξη, τις ξενοδοχειακές  επιχειρήσεις, SAMAINA INN για την δεξίωση που παρέθεσαν  μετά την εκδήλωση & SAMIAN MARE HOTEL AND SUITES για την  φιλοξενία των προσκεκλημένων εξ Αθηνών καθώς επίσης και την ΕΟΣ Σάμου για την προσφορά των κρασιών της δεξίωσης.

 

Εκ του Δήμου Δυτικής Σάμου