ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΙΚΟΝΑ
Κατηγορία

Στις 29 Αυγούστου από τις 10:30 έως τις 20:00 στον Μαραθόκαμπο στα πλαίσια των εκδηλώσεων ‘’Στα Ίχνη του Πυθαγόρα’’, θα πραγματοποιηθεί ολοήμερη έκθεση καλλιτεχνών που ζουν στην Σάμο.

Κατά μήκος του Ιστορικού Περιπάτου Μαραθοκάμπου, πίνακες ζωγραφικής και έργα γλυπτικής θα σηματοδοτούν το συνταίριασμα ιστορίας και παρόντος δίνοντας μια ελπίδα μελλοντικής ανάκαμψης των εγκαταλελειμμένων σπιτιών του χωριού.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 18:00 μ.μ. οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με τα επίσημα εγκαίνια του ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥ ΜΑΡΑΘΟΚΑΜΠΟΥ και την έναρξη μιας σηματοδοτημένης περιπατητικής διαδρομής με ξεναγούς και ιστορίες που θα μεταφέρουν τους παρευρισκόμενους σε εποχές και στιγμές του παρελθόντος και θα αφουγκραστούν την ζωή αλλοτινών χρόνων.

Κατά την διάρκεια του περιπάτου , οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν και αποσπάσματα από την δραματουργική παράσταση, διασωθείσας αρχαίας Ελληνικής Μουσική, (ηλικίας ∼ 2000 ετών), Μολπές.

Την μουσική επιμελήθηκε, ο μουσικολόγος κ. Ερρίκος Κελαϊδής, η σκηνοθεσία είναι της κας Ευφροσύνης Αρκουλάκη και συμμετέχουν η υψίφωνος κα.Μαρίλλη Λυμπέρη, οι ηθοποιοί κ. Φίλιππος Τζερέτας και η κα. Ξένια Χατζηνικολάου.

Guest η φλαουτίστα Erika Hutte

Σημείο συνάντησης : Στροφή Κονδύλη

Με το κλείσιμο των ξεναγήσεων θα προσφερθεί κέρασμα στην Πλατεία της Λούγκας από την Ε.Ο.Σ Σάμου.

Όλα τα δρώμενα πραγματοποιούνται σε εξωτερικούς χώρους και τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη.

Σας περιμένουμε να αποχαιρετήσουμε με Τέχνη, Πολιτισμό και Επιστήμη το φετινό καλοκαίρι!!!

#Δήμος Δυτικής Σάμου

#Municipality of Western Samos