Δελτίο τύπου
ΕΙΚΟΝΑ
Κατηγορία

Σχετικά με τον «ντόρο» που έχει δημιουργηθεί για την υπάλληλο του δήμου που εξυπηρετεί τους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Μαραθοκάμπου, ο Δήμος Δυτικής Σάμου ενημερώνει για τα κάτωθι.

Είναι γνωστό σε όλους  και πολύ περισσότερο στους «διαμαρτυρόμενους» ότι ο νεοσύστατος δήμος μας από την ημέρα συστάσεως λειτουργεί με ελλιπές προσωπικό.

Στους 22 μήνες που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα από την 1η Σεπτέμβρη 2019 που υπάρχει ως οργανισμός , έχουν συνταξιοδοτηθεί και αποχώρησαν 13 δημοτικού υπάλληλοι.

Λόγω του ότι ο δήμος λειτουργούσε με μεταβατικό  εσωτερικό οργανισμό υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ) δεν μπορούσε να προσλάβει προσωπικό αλλά ούτε να συμμετάσχει στην διαδικασία της κινητικότητας. Η μόνη διέξοδος είναι  αυτή των προγραμμάτων  του ΟΑΕΔ κοινωφελούς εργασίας που και αυτό ολοκληρώθηκε και έχουν απολυθεί όλοι οι ωφελούμενοι.

Αντιμετωπίζοντας την κατάσταση αυτή, ο Δήμος αναγκάστηκε να θέσει σε εφαρμογή προσωρινά,  την εκ περιτροπής λειτουργίας κάποιων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Το  δημοτολόγιο του δήμου ήδη λειτουργεί μέρα παρά μέρα. Στο τμήμα εσόδων με την αποχώρηση της Προϊσταμένης του τμήματος εσόδων και περιουσίας  δημιουργήθηκε τεράστιο κενό και στον κίνδυνο να κλείσει το τμήμα , ζητήθηκε η συνδρομή της υπαλλήλου της ΔΕ Μαραθοκάμπου  εκ περιτροπής, η οποία ήταν η μόνη υπάλληλος που μπορούσε να αναλάβει τα καθήκοντα  μέχρι να προσληφθεί νέος υπάλληλος.

Ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και στο Ληξιαρχείο, με έναν μόνιμο υπάλληλο για όλο τον δήμο σε μια πολύ υπεύθυνη θέση , που εξυπηρετεί καθημερινά ακόμη και σαββατοκύριακα αλλά και τις γιορτές του δημότες μας. Για τον λόγο αυτό έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την δημιουργία και δεύτερου που αφορά την Δ.Ε. Μαραθοκάμπου.

Η τεχνική υπηρεσία και αυτή  υπό-στελεχωμένη προσπαθεί να αντιμετωπίσει πέρα των έργων και τα τεράστια προβλήματα από το σεισμό και την πλημμύρα.

Ανάλογα προβλήματα έχουν όλες οι διευθύνσεις για τα οποία είναι ενήμερο το Υπουργείο Εσωτερικών από την πρώτη στιγμή. Γνωρίζουν ότι είμαστε νεοσύστατος δήμος με σωρεία προβλημάτων από το σεισμό και την πλημμύρα και όμως δεν έχουμε καμία υποστήριξη.

Ελάχιστοι δήμοι έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για νέο Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών , μια διαδικασία αρκετά χρονοβόρα και επίπονη, την οποία η Διεύθυνση Διοικητικών Υπηρεσιών κατάφερε να ολοκληρώσει. Ο   Ο.Ε.Υ.  του Δήμου Δυτικής Σάμου είναι δημοσιευμένος στην εφημερίδα την κυβερνήσεως και ξεκινάμε την διαδικασία προκήρυξης θέσεων. Είναι κατανοητό ότι οι νέοι υπάλληλοι που θα έρθουν θα καλύψουν τις κενές θέσεις και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα αναβαθμιστεί.

Μέχρι τότε το μόνο που ζητάμε είναι την κατανόησή όλων!

Το  εγχείρημα της επανίδρυσης του δήμου Δυτικής Σάμου είναι δύσκολο και ήταν γνωστό σε όλους εξ΄ αρχής.

Η σημερινή δημοτική αρχή και οι υπάλληλοι του δήμου δίνουν καθημερινό αγώνα σε όλα τα επίπεδα ώστε να κρατηθεί ο δήμος όρθιος και αυτός είναι και ο στόχος και η απαίτηση όλων.

Είναι όμως αν μήτε άλλο άδικο να αποκρύπτεται τεχνηέντως η πραγματικότητα και να στοχοποιούνται άτομα.

Είναι πέρα για πέρα άδικη η στοχοποίηση του Αντιδημάρχου κυρίου Βολακάκη Δημήτρη  που έχει επιφορτισθεί όλη την δημοτική ενότητα Μαραθοκάμπου και δίνει καθημερινό αγώνα με ορατά αποτελέσματα.

Ο αγώνας θα συνεχισθεί από όλους μας για να μπορέσει ο δήμος μας να ανταποκριθεί σε όλα.

Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι κρινόμαστε και συγκρινόμαστε καθημερινά ας αναλογιζόμαστε όμως και την πραγματικότητα!

 

Εκ του Δήμου Δυτικής Σάμου