ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

δήμαρχος

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ


Γεννήθηκα στο Καρλόβασι Σάμου το 1956 από πατέρα Καρλοβασίτη και μητέρα Μαραθοκαμπίτισσα. Είμαι πτυχιούχος ανωτέρας σχολής ηλεκτρονικών και άσκησα το επάγγελμα του εμπόρου ηλεκτρικών ειδών. Είμαι παντρεμένος και έχω δύο υιούς και δύο εγγόνια.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


Η ενασχόληση μου με την πολιτική αρχίζει στα φοιτητικά μου χρόνια όπου ως σπουδαστής ήμουν μέλος του ΔΣ της σχολής μου και ιδρυτικό μέλος της ΕΣΣΕ.
Η δράση μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ξεκινά από την οκταετία 1982-1990 σαν δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. Το 1984 ιδρύεται ο ΟΤΑΒ δυτικής Σάμου και αναλαμβάνω την αντιπροεδρία του μέχρι το 1990.
Μετά την θεσμοθέτηση του Β’ βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης εκλέγομαι νομαρχιακός σύμβουλος του 1ου νομαρχιακού συμβουλίου της Σάμου για δύο τετραετίες 1994-2002.
Το 2011 οι συμπατριώτες μου με εκλέγουν 1ο περιφερειακό σύμβουλο και με στέλνουν να τους εκπροσωπήσω στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου. Το 2014 επανεκλέγομαι περιφερειακός σύμβουλος  όπου και θήτευσα έως το 2019.
Συμμετείχα σε σημαντικές επιτροπές της Περιφέρειας, όπως η οικονομική. Διετέλεσα πρόεδρος της αναπτυξιακής εταιρείας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου από το 2011 έως το 2014 ξεκινώντας το Leader Αλιείας προσφέροντας σημαντικά οφέλη  στις επιχειρήσεις του τόπου μας. Έχω επίσης συμμετάσχει στο ΔΣ του Λιμενικού ταμείου και του επαγγελματικο-βιοτεχνικού επιμελητηρίου Σάμου.