Ενημέρωση
ΕΙΚΟΝΑ

 

Το σωματείο Be-Live ιδρύθηκε για να προσφέρει τη δυνατότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε υπογόνιμα ζευγάρια που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το σοβαρό οικονομικό βάρος της μεθόδου.

 Η προσπάθειά τους , που  ξεκινάει έχοντας ως αφορμή το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα και την οικονομική κρίση της πατρίδας μας, είναι να συμβάλλουν  με τις δικές τους δυνάμεις στην απάλυνση της αγωνίας των ζευγαριών και στην πραγματοποίηση του ονείρου τους για την απόκτηση ενός παιδιού.

Η Be-Live ξεκίνησε την δράση της πριν από δύο χρόνια, θέτοντας ως αρχικό στόχο της να προσφέρει 20 εξωσωματικές τον πρώτο χρόνο. Παρά την πανδημία και τις δυσκολίες που προέκυψαν, έχουν ήδη πραγματοποιήσει 30 κύκλους εξωσωματικής και έχουν ήδη 15 παιδάκια της Be-Live!

 Από την αρχή, δίνεται  προτεραιότητα στην περιφέρεια, αφ’ ενός για οικονομικούς λόγους, αφού εκεί η πρόσβαση σε υπηρεσίες εξωσωματικής έχει και γεωγραφικούς περιορισμούς, και αφ’ ετέρου για συμβολικούς λόγους. Το πρόγραμμά τους  ξεκίνησε από τα ακριτικά νησιά του Αιγαίου μας, Σάμο, Ικαρία, Φούρνους και Κάσο, και στοχεύουν στο να επεκταθούν σε πολύ περισσότερα νέα ζευγάρια στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, μέχρι την άκρη της Ελλάδας, το Καστελόριζο.

 Το έργο τους  βρήκε απήχηση στον ιατρικό κόσμο, ώστε εκτός από τους Ιδρυτές ειδικούς ιατρούς Βασίλη Κελλάρη και Χάρη Χηνιάδη, να προστεθούν 30 ακόμη εθελοντές συνεργαζόμενοι ιατροί και 8 συνεργαζόμενα κέντρα εξωσωματικής.

 Η Be-Live καλύπτει το σύνολο του κόστους για την διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης, το οποίο περιλαμβάνει τρεις κατηγορίες εξόδων: του ιατρού, των φαρμάκων και της νοσοκομειακής δαπάνης.

 Οι υποψήφιες μητέρες θα πρέπει να πληρούν τα οικονομικά και ιατρικά κριτήρια που έχει θέσει η Be-Live, ώστε να διασφαλίζεται η δίκαιη πρόσβαση στην κοινωφελή αυτή δράση (π.χ. το οικογενειακό εισόδημα πρέπει να κυμαίνεται μεταξύ 5-10 χιλιάδες ευρώ ετησίως), αφού σκοπός είναι να βοηθηθούν τα υπογόνιμα ζευγάρια που δεν διαθέτουν τα οικονομικά μέσα να καταφύγουν στην εξωσωματική για να αποκτήσουν παιδί.

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου στηρίζει την καμπάνια της Be-Live με στόχο την ενημέρωση των πολιτών που επιθυμούν να αποκτήσουν παιδάκια  μέσω της εξωσωματικής διαδικασίας αλλά αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κάλυψη του κόστους της δαπάνης.

Εκ του Δήμου Δυτικής Σάμου